Privjesci za pse

privjesci za pse i mačke

Ako ste ikad izgubili kućnog ljubimca, znate koliko su važni privjesci s oznakama. S podatcima za identifikaciju i kontakt mnogo je vjerojatnije da ćete vratiti svog krznenog člana obitelji ako odluči krenuti u samostalnu avanturu.

Nažalost nemamo podatke za Hrvatsku ali po nekim studijama objavljenim za SAD samo 33 posto vlasnika pasa u Sjedinjenim Američkim Državama označilo je svoje ljubimce s privjescima na kojima je vidljiv njihov kontakt broj.

Također je važno imati na umu da samo zato što je vaš pas mikročipiran, ne znači da mu ne treba i privjesak s oznakama. Veterinari i skloništa mogu tražiti čip, ali ogrlice su i dalje najbrži način da vas netko dosegne u slučaju da pronađe vašeg izgubljenog ljubimca.

Koje bi se informacije trebale biti na privjesku mog ljubimca?

Ime vašeg ljubimca i vaš telefonski broj, ali nije na odmet napisati i grad u kojem živite. Stavljanje broja mobitela na oznaku pametan je način da osigurate da ste dostupni bez obzira gdje se nalazite.

Možete uključiti adresu, ali ponekad na oznaci nema dovoljno mjesta. Osim toga, neki se ljudi možda neće osjećati ugodno kad imaju toliko osobnih podataka u rukama onoga tko pronađe svog ljubimca.

Ako je vaš pas mikročipiran, što stručnjaci preporučuju, trebali biste na ogrlicu svog ljubimca označeni privjesak koji navodi ime i vaš telefonski broj.

Isto tako, dobra je ideja da i vaš ljubimac nosi dokaz o cijepljenju protiv bjesnoće kako bi onaj tko ga nađe znao da je pas cijepljen. Neke države zakonom zahtijevaju da vaš ljubimac cijelo vrijeme nosi dokaz o cijepljenju protiv bjesnoće. Broj na privjesku također je još jedan način da identificirate svog ljubimca u slučaju da vam se prijatelj izgubi.

Svaki put kad se vaš ljubimac ponovno cijepi, pričvrstite mu novu pločicu na ogrlicu. Također je važno ažurirati oznake kad god premjestite ili promijenite svoj telefonski broj.

Neki stručnjaci preporučuju držanje jednog ili dva rezervna privjeska s oznakama. Psi gube privjeske češće nego što mislite.

Na što treba obratiti pažnju pri kupnji privjesaka?

Baš kao i pasmine pasa, i kod oznaka za kućne ljubimce postoje razni izbori. Od oblika, boja, materijala, dimenzija, sa slikom ili bez slike itd. Gledajte da ne kupujete velike privjeske za male pse i obrnuto.

Zaključak: Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašem ljubimcu i načinu života.

Ako često putujete s kućnim ljubimcem, možda biste trebali razmisliti da imate privjesak koji se lagano zamijeni i da je vodootporan. Na pločicu se može staviti informacija o hotelu ili odredištu.  

Ako mrzite zvuk zveckanja privjesaka tu su drveni privjesci koji su ekološki, oku vrlo ugodni, mogu se napraviti po vašim zamislima i idejama. Mogu biti i vrlo zabavni. Pogledajte ih na: https://pettita.com/product-category/privjesci/

Negativna strana drvenih privjesaka je ta što nisu trajni kao metalni i ako vaš ljubimac voli provoditi svoje vrijeme u vodi i lokvicama imajte to na umu.

Na koji god da se privjesak odlučite svakako ste napravili dobru odluku i povećali mogućnost lakšeg pronalaska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Shopping Cart (0)

Košarica